Over mij...

Over mij...

Ik ben 37 jaar en thuis in Amsterdam. Al zeventien jaar met de liefde van mijn leven (Emke) en nog wat korter met mijn twee hartjes, dochters Amelie (4) en Florine (1). Ik houd van ontdekken door lezen en reizen, mijn sociale leven, mooie dingen ervaren (kunst en natuur) en vind het indrukwekkend wanneer mensen hun eigen grenzen verleggen. Ik ben een veranderaar met mijn voeten in de aarde en hoofd in de wolken. Ik wil onze wereld een beetje mooier maken, ieder dag. Ik doe dat door in te zetten waar ik echt goed in ben: coachen, veranderen, problemen oplossen en teambuilding. Dit zijn de dingen waarin ik plezier heb en me continu probeer te verbeteren. Onze wereld wordt nog mooier wanneer ik leef volgens waarden die ik het allerbelangrijkst vind: nieuwsgierigheid, verbondenheid, schoonheid en dienstbaarheid. Wat ik wil bereiken? Meesterschap in veranderkunde.

 

Meer weten? Klik op de symbolen/ titels

 

Onze wereld -elke dag- een beetje mooier maken

 

Nieuwsgierigheid

Verbondenheid

Schoonheid

Dienstbaarheid

 

Meesterschap in veranderkunde

 

Veranderen

Coachen

Problemen oplossen

Teambuilding

Genoeg over mij...

Anderen over mij

Loes de Vlaam

Black belt LEAN consultant bij Achmea (2014)

 

Joris inspireert tot verandering en dat is een krachtig talent. Door mensen nieuwsgierig te maken en samen met hen de nieuwe wereld concreet te maken. Voor mij combineert hij daarmee prachtig zijn rol op de inhoud van Lean en het managen van een verandering.

 

 

Anton Peeters

Manager Achmea Academy bij Achmea (2013)

 

Joris heeft bijgedragen aan de versnelling binnen onze Academy omdat hij, vanuit zijn Lean expertise, snel tot de essentie komt. Joris blijft in verbinding maar stelt wel zaken ter sprake die er toe doen. Dat heeft direct positieve impact op de resultaten. Hij blijft in verbinding, maar is zeker vasthoudend en dat heb ik als plezierig ervaren.

Ik heb Joris ervaren als een goede coach voor operationeel leidinggevenden: hij stelt de juiste vragen en neemt het initiatief om ondersteuning te bieden. Lean is hierdoor snel binnen onze afdeling geïmplementeerd en daar ervaren we de voordelen van. Denk daarbij aan een snelle borging van ingrijpende organisatiewijzigingen met behoud van draagvlak bij de medewerkers.

 

 

Monique Kinnegim - Neefjes

Supervisor bij De Nederlansche Bank (2012, v/h Segment leader and senior Actuary)

 

Joris en ik hebben gedurende het actuariële verandertraject bij Achmea samengewerkt. Hij heeft mij en mijn keten begeleid bij het SENS traject. Hierin vielen op zijn scherpte, vasthoudendheid en bereidheid tot samenwerking. Joris heeft het vermogen om een goede vertaalslag te maken van de SENS theorie naar praktische toepasbare oplossingen. Dit heeft ons echt verder geholpen.

 

 

Arjan van Wilgenburg

LEArN trainer bij Achmea (2012)

 

Joris is een fijne collega, die in staat is om mensen te enthousiasmeren en hen weet te raken, zodat ze willen veranderen. Dit gecombineerd met zijn lean achtergrond maakt hem tot een duurzame veranderaar

 

 

Ywe de Jong

Directeur Achmea Beleggingsfondsen Beheer (2011)

 

Ik heb Joris leren kennen als een Sens-expert die zijn vak tot in zijn haarvaten beheerst: inhoudelijk, procesmatig en relationeel. Bij de diagnosefase voor onze afdeling beleggingsfondsen viel zijn scherpe waarnemingsvermogen op. Samen met zijn grondige kennis van het Sens-instrumentarium leidde dit tot een set aan verbetervoorstellen waar we echt wat aan hadden. Bij de realisatie daarvan behoedde hij ons voor alle mogelijk valkuilen. Weerstand wist hij op natuurlijk wijze te overwinnen. Kortom een sterke expert die de in staat is om Senstheorie te vertalen naar de parktijk

 

 

Remco te Winkel

Project Delivery and Project Assurance at Nederlandse Spoorwegen (2010, v/h manager project management Organisation bij Achmea)

 

Ik heb Joris leren kennen tijdens een LEAN implementatie bij mijn team van projectmanagers en pmo medewerkers. Hoewel Joris veel sneller wilde dan ik verliep de samenwerking prettig. We hadden een goede open communicatie en delen hetzelfde gevoel voor humor. Joris voelde mij goed aan en pleegde op de juiste momenten interventies in ons veranderingsproces. Kortom, een plezierige en ter zake kundige collega

 

 

Peter Beijer

Management Consultant bij KAIZEN institute (2009, v/h manager SENS bij Achmea)

 

Joris made his career shift from team leader in de finance department to Lean consultant when the assurance company Achmea started with their Lean program “SENS”. Joris was immediately touched by the Lean approach. I have known Joris as a curious and patient learner. He is a good listener and get a good understanding of his coaches’ needs. He understands the change management component of Lean very well. He is effective in making a team diagnosis and developing an adequate change plan. Because he is able to connect with people easily, the execution of his change plan goes apparently without any stress and that is a great asset.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Duurzaam veranderen = samenwerken

 

Continu verbeteren = LEAN werken

 

Leiderschap =

Anderen in staat stellen waardevol te zijn