Gewaagd doel

Meesterschap in veranderkunde

Meesterschap is iets wat je alleen kunt nastreven door toewijding, discipline en liefde voor een ambacht. Want veranderen is een vak, waarin je kundig kunt worden. En hoe meer ik leer over dit vak, hoe meer ik begrijp hoe moeilijk het eigenlijk is.

 

In feite is alles en iedereen continu in verandering. Ook binnen LEAN wordt dit principe als uitgangspunt genomen. In organisaties is veranderen aan de orde van de dag. Vaak een onbewust proces. Hoe werkt dat dan eigenlijk? Hoe veranderen mensen? En waarom is er zo vaak weerstand om te veranderen? Hoe kan het dat bijna 70% van alle geplande verandertrajecten mislukken?

 

Wat ik inmiddels heb geleerd, is dat het nastreven van meesterschap in deze kunde een voorwaarde is om van waarde blijven. Maar dan wel met het volle besef ik meesterschap nooit zal bereiken: continu verbeteren als basishouding.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Duurzaam veranderen = samenwerken

 

Continu verbeteren = LEAN werken

 

Leiderschap =

Anderen in staat stellen waardevol te zijn

Gewaagd doel

Waarheen ik ga